Dag 1 – Fredag 19. juni
De første bilene begynte å rulle inn på Shell Bilby´n fra kl. 09:15 fram til kl. 09:45. Før avgang var 20 biler med 38 personer klare til starten. Flott vær og 22 grader.
Turen gikk til Orkanger, hvor 2 biler stoppet for å ønske siste bil (personer) velkommen til tur.
Det var planlagt stopp på Aure med fortæring av medbragt matpakke, men da Tore Størset inviterte til stopp på hans hytte (med kaffe), var valget lett. Nydelig beliggenhet og trivelig første samling av alle.
Vi ankom kl. 11:20 og satte oss tilbake i bilene igjen kl. 12:30. Tusen takk for oss.
Ferden videre gikk i flott sommervær, bare en kjørte feil og havnet på en annen ferje til Kristiansund. Det hadde ikke noe å si, for da man hadde en stopp før man ankom ferjeleiet på Tømmervåg, var det ingen som oppdaget at jeg var borte. Alle kom velberget fram til Quality Hotel ca. kl. 16:00
Kl. 17:00 hadde vi en flott og trivelig samling på Sjøstjernen, med utepils og utevin.
Vi hadde god tid i sommerværet, før vi ble samlet til 3-retters middag på hotellet. Melon, ytrefilet og Crème Brûlée falt tydeligvis i smak hos deltakerne. Litt spesielt med avstandsregler i Korona-perioden.
Mye sol og vind i håret, gjorde at de fleste avsluttet kvelden kl. 23:00.
Dag 2 – Lørdag 20. juni
Ny dag med strålende sol og temperaturer på 26-31 grader. Super sportsbilvær. God tid til frokosten, bra for all maten var pakket inn, og kaffe, te, melk og egg ble besørget av betjeningen. Slik har nå verden blitt.
Starten gikk som planlagt presis kl. 10:00, med retning Atlanterhavsveien. Da vi parkerte ved utsiktspunktet ved Atlanterhavsveien, ble det oppdaget at bakhjulet på bilen til Tor Størset hadde punktert. Problem ?? Neida, etter noen telefoner ble kompressor benyttet, skruen i dekket fikk stå, og vi fortsatte. Ikke lenge etter kom vi til Nilsen-muséet. Der fikk vi se et stort antall av nye og eldre biler, men best av alt, — de plugget hullet i dekket på bilen til Tore.
Så var det bare å legge i veg mot Molde med ferje over til Vestnes. Bare 3 biler ble igjen på kaia til neste avgang, de måtte fylle bensin. Turen fortsatte videre om Sjøholt til Valldal, med stopp på toppen av Ørneveien. 28-31 grader og fantastisk utsikt og spektakulære veger — hva mer kan man ønske seg.
Hotell Geiranger ønsket oss velkommen, de fleste bilene fikk plass foran inngangen på hotellet. Fra
rommene hadde vi en flott utsikt over fjorden, og jaggu meg lå Kongeskipet på fjorden og ønsket oss
velkommen til Geiranger. De forlot fjorden da de så at vi var vel inne på hotellet. Slik skal det være.
Før middag ble servert kl. 20:00, fikk vi tid til noe å drikke på hotellets veranda (sol og 29-31 grader, øl, vin og Gin Tonic). Middag bestående av gravet laks, sterk torsk og mousse med en blåbær på toppen var helt fortreffelig. Kvelden fortsatte på verandaen, de fleste var i seng før kl. 24:00, super dag på alle måter.
Dag 3 – Søndag 21. juni
Også denne dagen skulle vi starte først kl. 10:00, flott med god tid til frokost, kaffeprat og utsjekking. Som dagen før fikk vi innpakket mat, utlevering av egg, speilegg, bacon og drikke. På begge hotellene hadde klubben bestilt matpakke til alle, flott ordning og god service.
Som mange vet fra tidligere, er vegen fra Geiranger bratt og svingete, men enda mer spektakulært ble det da vi tok en avstikker til Dalsnibba, hvor vi til slutt havnet på nesten 1500 meters høyde. Fantastisk utsikt 360 grader. Turen fortsatte deretter til Lom, nå på litt rettere veger, noen fikk blåst sotet ut av motoren, men ingen fartsbøter eller uhell.
Etter matpakke, og noen tok seg en softis, fortsatte vi i samme tempo retning Dombås. Der ble det for tidlig å stoppe, så vi fortsatte til Oppdalsporten på Fagerhaug. Først på dagen hadde det vært overskyet med noen regndråper, men da vi nærmet oss Hjerkinn kom solen og varmen igjen. Turen hjem fortsatte i sol og 30-32 grader (laveste temperatur på turen var på Dalsnibba, 10,5 grader og vind).
Alle fra Trondheim var hjemme i 19:00-tiden, de fra det gamle nordfylket en times tid senere.
Vi takker for en flott tur, flott natur og flott vær. Kunne ikke vært bedre.
En stor takk til turansvarlig Per Ole Ryjord.