24 personer i 14 biler møtte opp i god tid før planlagt avgang lørdag 17. august. Etter noe usikre meldinger fra forskjellige meteorologer, startet vi fra Shell Bilby´n presis klokken 09:00.
Dagens etappe skulle gå til Sunndalsøra og Mardalsfossen, og over Aursjøvegen tilbake til Sunndalsøra. Utrolig nok var været på topp, så alle som kunne hadde taket nede. Over 20 grader og sol tok imot oss på Sunndalsøra, hvor vi ble servert en nydelig lunsj på caféen Timian & Persille i i 2. etasje på AmfiSenteret – en førsteklasses lunsj med kyllingsalat og påfølgende kaffe.
Tilbake i bilene satte vi kursen videre i retning Eresfjord på lokalveien øst for Eikesdalsvatnet. En naturskjønn etappe i flott sommervær. Flotte veger og fin kjøring fram til neste stopp – parkeringsplassen ved Mardalsfossen.
Planen var å gå naturstien fram til Nord-Europas høyeste fossefall, en strekning på 2 km med bratt motbakke. Men 4 personer i følget syntes fossen var finest på avstand, så de valgte å sitte i solen ved kiosken, med kaffe, is og vafler. De som som gikk inn til fossen fikk gjøre bekjentskap med 3 kubikkmeter vann i sekundet som kaster seg ut fra toppen, døgnet rundt fra 20. juni til 20. august.
Etter 3 kvarter kom turgåerne i retur, noen bare svette og noen svette og veldig slitne. Turen hadde vært brattere enn forventet. Flott opplevelse likevel.
Godværet fortsatte, og nå sto Aursjøvegen for tur. En spektakulær oppstigning på svingete og bratte veier, for det meste grusveger, og bratte vegsider uten kantstein eller rekkverk hvor vi ikke så dalbunnen. Absolutt ikke noe for personer med høydeskrekk. 4 biler hadde planlagt å ikke kjøre over fjellet, men ved nærmere ettertanke ble alle ekvipasjene med over. Enkelte store hull og mye vaskebrett gjorde dette til en prøvelse for biler, førere og passasjerer – men til grusvei å være var veien ikke verre enn forventet.
Vel oppe på Aursjøhytta ved demningen på 862 meters høyde ble vi møtt av så kraftig vind at sjøen gikk hvit, med andre ord ingen grunn til noe langt stopp her.
Nedkjøringen til Sunndalsøra og Trædal Hotell og Turistsenter gikk i passe fart, alt etter hva forholdene tillot.
Hotellet var fint, med store, flotte rom og selvfølgelig med servering av både øl og vin før middag, mens praten gikk om dagens opplevelser. Middagen, som ble servert klokken 20:30, var også en høydare.
Røkt svinekam, laks, karamellpudding, eplekake og kaffe. Kunne ikke vært bedre etter en så spektakulær tur. Og i tillegg til en svært overkommelig pris for både rom og mat.
Quiz måtte jo til, og 4 grupper fikk bryne seg på 24 spørsmål som Eirik hadde satt sammen.
Ingen av lagene klarte alle spørsmålene – til quizmasters store tilfredsstillelse.
Søndag startet med med en fin frokost. Avgangen fra hotellet var satt til klokken 09:30 – det var supert, for vi trengte en god stund på å spise oss gjennom stekt egg, kokt egg, eggerøre, bacon, stekte pølser og stekte poteter. Slik skal en god frokost være.
På veg til ferjeleiet ved Kanestraum viste det seg at en av bilene fikk problemer med kjølingen, skyer av vanndamp kom ut av motorrommet. Medlemmene var selvfølgelig behjelpelig med både ekstra vann og kanel for å tette lekkasjen. Det skapte også begeistring at er av klubbens erfarne sjåfører og kartlesere klarte å kjøre feil, noe som medførte en ekstra kjørelengde på ca. 3 km. Slik kan jo ikke gå upåaktet hen.
En hyggelig overraskelse på hjemturen, var at et medlem – Jan Normann Eggen og kona Randi, inviterte oss på kaffe og vafler, de var på hytta og ville gjerne ha besøk. Veldig trivelig, en stor takk for dette innslaget.
Fremme på Kyrksæterøra ble det mere mat på restauranten Bakeriet i sentrum. Nydelig speketallerken som fungerte godt som både lunsj og middag, og etterpå kaffe og en meget velsmakende kake.
Etterpå takket vi hverandre for laget før vi tok fatt på turens siste etappe. Turen videre om Våvatnet og Orkanger og tilbake til Trondheim gikk flott, og uten flere hendelser. Fortsatt sol og varme – utrolig.
Alle var hjemme før klokken 16:30, glade og fornøyde etter en helt super tur med godvær begge dagene.
En stor takk til deltagerne og ikke minst til klubbens formann, Per Ole Ryjord, som hadde planlagt det hele på en perfekt måte.