Turen startet på Circle K på Stjørdal lørdag morgen kl. 09:30 med 10 biler ved start. Lars Ryjord hadde kjørt tidligere med varebil med mat og utstyr og bil nr 11 (sportsbil) for å klargjøre bane. Naturligvis hadde vi en 1/2 times stopp for proviantering på Systembolaget i Åre.
Trist vær med regn helt til Åre, men regnet ga seg da vi nærmet oss Järpen og Molanda Raceway.
Utrolig nok holdt været hele dagen på banen, med tørr bane, litt vind og 14-16 grader.
Vi startet dagen på banen med en nydelig lunch, grillede burgere og pølser, før førermøte for alle som ønsket å kjøre på banen. De som ikke skulle kjøre fortsatte å spise.
Dagens kjøring startet med forsiktig kjøring med diverse hinder for å holde ned farten. De fleste var utpå for å prøve. Kjøringen ble avsluttet med frikjøring for de som ville prøve seg i større fart. Formannen kjørte 45 km på banen denne dagen, med en banelengde på maks 1,5 km kan en selv regne ut hvor mange runder det ble.
Da det begynte å nærme seg slutten, besluttet løpsledelsen av man skulle kjøre i motsatt retning. Da
hadde alle blitt varme i trøya, mange kjørte det bilen og føreren var god for. Flott at alle klarte svingene uten uhell.
For de som ikke kjørte ble det servert kaffe og nybakt sjokoladekake i oppsatt racing-telt. Ingen kjedet seg, for det var mye å følge med på på banen.
Overnatting var bestilt på Hotel Åregården midt i Åre sentrum. Åres eldste hotell (bygd i 1895) stilte opp med utmerket service. Et supert hotell som absolutt kan anbefales.
Middag ble servert i Vinbaren i tilknytning til hotellet. Spennende mat med gode smaker både av vått og tørt. Kvelden ble avsluttet med trafikk-quiz og noe godt i glasset.
Søndagen startet med god frokost og avreise kl. 11:00 fra Åre. Etter å ha kjørt i 2 km fra Åre, måtte de som hadde slått ned taket, bite i det sure eplet og ta på taket igjen. Vi måtte Trønderværet i Duved.
Kjøring over Skalstufjellet og ned til Verdal på vei hjem med lunsj (middag) på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Buffét med et variert utvalg varmretter og dessert, det smakte fortreffelig.
Vi må rette en stor takk til Aud Jorun og Lars Ryjord for det arbeidet de begge hadde lagt ned i turen. Dette var avgjørende for at helgen ble så vellykket.
Takk til medlemmene som deltok på turen, – så møtes vi igjen på Tautra-turen, i år tirsdag 6. august, – invitasjon kommer.